divendres, 13 d’abril del 2012

Segona trobada + música a Vacarisses


El proper diumenge 22 d’abril es celebrarà a Vacarisses el segon “+ música”, una trobada per a estudiants de música a partir de 8 anys provinents de 16 Escoles de Música de les comarques de la Catalunya Central.

Aquesta iniciativa, promoguda per l’ACEM (Associació Catalana d’Escoles de Música) i amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vacarisses, que cedeix els espais per a aquest esdeveniment, tindrà una participació de vora 400 instrumentistes provinents de 16 Escoles Municipals de Música de Vic, Manlleu, Berga, Moià, Olesa de Montserrat, Roda de Ter/L’Esquirol, Sallent, Sant Joan de Vilatorrada, Sant Vicenç de Castellet, Santpedor, Taradell, Vacarisses, Solsona, Navarcles, l’Escola de Música l’Esclat de Manresa,Escola Municipal de Música Musicant de Cardona.
La trobada pretén familiaritzar els joves estudiants amb la música orquestral, en aquest cas amb una orquestra de grans dimensions sota la direcció d’en Càndid Rodríguez. És per això que s’ha convocat a instruments diversos per poder crear una orquestra que tingui tots els timbres i colors.
És una oportunitat molt bona pels alumnes de les escoles de música tocar en una agrupació tan genèrica i variada en la que segurament estaran al costat d’instruments que ells no han tingut mai o bé no hi han tant a l’abast.
La jornada serà densa doncs hi ha assajos parcials programats, és a dir per instruments i després han de fer l’assaig amb tots.
La sorpresa final serà veure 380 alumnes tocar a l’hora seguint les indicacions del director, en Càndid, que durant tot el dia haurà tingut temps de donar a conèixer a la canalla el significat de cada gest i de les seves indicacions.
La primera edició del + música es va fer al 2010 a St. Vicenç de Castellet, i ja llavors va ser una activitat que va reunir a molts pares i mares. També es va dividir en dos grups, com enguany: Un que avarca als principiants de 8 a 12 anys i la resta que van en el grup dels grans.
També es pretén passar una jornada amb companys i companyes d’altres escoles de música per relacionar-nos i compartir experiències. La música fa de vincle entre nens i nenes que passen de conèixer-se gens a ser prou amics com per seguir en contacte.
La zona 6 de l’Acem,durant el mes de març , ja va organitzar un parell més d’activitats: l’estrena d’una cantata per a nens de 3 a 8 anys en la que hi van participar 850 nens , i una activitat adreçada als pianistes a la masia La Garriga de Castelladral. Com es pot comprovar, l’Acem no para de fer activitats amb l’afany de crear espais d’intercanvi i d’apropar la música a diferents ambients per extendre els seus amplis beneficis a un sector ben ampli dels diferents pobles de la zona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada