dimecres, 10 de setembre de 2014

L'Esmuc participa als actes de commemoració de la Diada


Amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya, l’Esmuc col·labora enguany, d’una manera molt activa, en els diferents actes de celebració que es fan a Barcelona. El dia 10 de setembre l’Escola es responsabilitza de la direcció musical de la Nit Blanca, una sèrie d’accions teatrals, musicals i de dansa que tindran lloc des de les 21 i fins a les 24h per diferents espais de la ciutat. El programa musical compta amb la participació de la Cobla de l’Esmuc i diferents solistes i formacions de graduats.
Quan finalitzi l'Acte institucional al Fossar de les Moreres (20h) començarà un programa artístic pels espais urbans de la ciutat, convertits en l'escenari d'accions teatrals, musicals i de dansa que tindran lloc fins a les 24h. Aquestes accions permetran programar itineraris pel Barri de la Ribera, el Barri Gòtic i el Parc de la Ciutadella, de manera que els assistents puguin gaudir de programacions pròpies en funcions de les seves preferències.
              
Cobla i graduats.
El programa de la Nit Blanca presenta un concert de la Cobla de l’Esmuc, amb un repertori de sardanes, a la Plaça Sant Jaume, a les 21 hores. Posteriorment, també actuarà la Cobla Catalana dels Sons Essencials. Els diferents actes de tot l’itinerari musical de la Nit Blanca corresponen, majoritàriament, a formacions creades per graduats de l’Escola, com ara Gemma Humet i Adrià Plana, Joan Rovira, Alba Carmona i Marta Robles, Clara Peya o el Quartic String Quartet. També hi actuaran Hemiòlia, Tornaveus i Nicolau Experience.
                 
300 violoncels
El dia 11 de setembre, a les 8 del matí, 300 violoncel·listes portaran a terme un acte simbòlic, coincidint amb el moment en què va caure el conseller en cap Rafael Casanova, a la Plaça Comercial, el Born Centre Cultural. Els músics interpretaran una composició d’Albert Guinovart, a partir d’uns versos de Martí i Pol, que el professor de l’Esmuc ha escrit per a l’ocasió.  Xavier Albertí és el director artístic i musical de l’acte.

Aquesta actuació també comptarà amb sis percussionistes alumnes i graduats de l’Escola, i amb la coordinació de Ramon Torramilans, percussionista i cap del departament de Música Clàssica i Contemporània.

La direcció i coordinació d’aquesta acció musical s’ha fet des de l'Esmuc amb la col·laboració de l’ACEM.
                                   

Acte institucional
Un altre professor participant al programa de celebració de la Diada és Lluís Vidal, que participarà amb l’Orfeó Gracienc, l’Orfeó Manresà, la Coral Cantiga, la Polifònica de Puig-Reig i la soprano Begoña Alberdi, a l’ofrena floral que tindrà lloc, el dimecres 10 de setembre a les 20 hores, al Fossar de les Moreres. Vidal també participarà a les 20.20h a la Llotja de Mar a l’Acte Institucional que dirigeix Josep Maria Mestres i que tindrà les intervencions d’Emma Vilarasau, Clara Segura, Jordi Savall i la Capella Reial, i Maria del Mar Bonet, entre altres.
                
Més informació:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada